Del omkostningerne
Splitleasing til erhverv
Hold styr på kørslen og split leasingomkostningerne mellem medarbejder og virksomhed.
Opdel udgiften
- Undgå beskatning af fri bil som medarbejder og del udgiften til leasingaftalen med virksomheden
Har du meget erhvervskørsel i din private bil, så er det værd at overveje splitleasing. Typisk siger man, at der skal være min. 60% kørsel erhvervsmæssigt i din private bil, før det kan svare sig at overveje splitleasing.
Som navnet antyder, så splitter man nemlig leasingaftalen i to: En til virksomheden og en til medarbejderen. Man deler dermed omkostningerne til bilen, herunder udgifter til service, reparationer og brændstof. Virksomheden betaler for udgifterne til erhvervsmæssig kørsel, mens du betaler til de udgifter, der er i forbindelse med den private kørsel.
For medarbejderen er fordelen, at man ikke bliver beskattet af ordningen, fordi man betaler med egne midler, og for virksomheden er fordelen, at man ikke betaler alle udgifter til bilen selv. Ulempen er det administrative arbejde i at holde styr på kørebogen.
Det er ofte selvstændige virksomhedsejere, der bruger splitleasing, fordi man vinder både som virksomhed og privatperson. Derfor er det endnu mere attraktivt for selvstændige.
Der kan være mange faktorer, der spiller ind, når man skal vurdere, om splitleasing er en fordel.
Kontakt os og få individuel rådgivning om splitleasing.
Splitleasing er en leasingform, hvor virksomhed og medarbejder deler eller splitter udgifterne til bilen. Det er et alternativ til en almindelig firmabilsordning, og med splitleasing undgår medarbejderen beskatningen, mens virksomheden ikke betaler alle udgifter til bilen. Der laves to kontrakter, hvor medarbejderen får den ene, og virksomheden har den anden.
Herefter registreres alt kørsel, så man kan angive, hvad der er erhvervs- og privatkørsel. Ud fra det deles udgifterne. Medarbejderen betaler af egne midler, og det samme gør virksomheden. Det er ofte selvstændige virksomhedsejere, der benytter splitleasing. Her undgår man at blive belastet to gange for bilen, nemlig både i virksomheden og ved at man selv beskattes af firmabilsordning.
Der skal som tommelfingerregel være min. 60% erhvervsmæssig kørsel i ens private bil, før det kan svare sig at lave en splitleasing, men der er mange faktorer, der spiller ind. Derfor anbefaler vi personlig rådgivning for at finde den rette leasingløsning.
Vi vejleder
Man får som sagt to kontrakter, når man splitleaser: Virksomheden får en, mens medarbejderen får den anden.
Der monteres en GPS-tracker i bilen, så al kørsel kan registreres. Det sker i en elektronisk kørebog, hvor man markerer, hvilke ture der har været i erhvervssammenhæng, og hvilke der er private. Hermed kan udgifterne deles, efter hvordan bilen bruges.
Splitleasing vil typisk være en operationel leasing, hvor der er inkluderet både service, reparationer og dæk, fordi det er den nemmeste måde at dele alle udgifter helt lige.
I en splitleasingaftale bliver alle udgifter til bilens drift delt forholdsvist. Det er derfor en mellemting mellem kørsel i privat bil og fri bil.
Se udvalget
Vi tilbyder alle mærker og modeller som firmabil. Du kan se udvalget her, og på hver models side finder du beskatningsgrundlaget.
Brug for rådgivning?
- Hos LEASING DK er vi eksperter i leasing og svarer gerne på alle dine spørgsmål
Der er mange ting at forholde sig til, når du skal vælge den rette leasingløsning. Det er blandt andet her, at LEASING DK’s erfarne konsulenter sidder klar med gode råd og masser af viden på specifikke bilmærker.
Du kan trygt regne med, at LEASING DK holder dig i hånden hele vejen gennem de mange valg. Du er med andre ord sikret en personlig og yderst professionel rådgivning.
Overvejer du leasing, er du altid velkommen til at spørge os.